Ankara Üniversitesi Teknokent Ön Kuluçka Merkezi

Ankara Üniversitesi Teknokent Ön Kuluçka Merkezi haber detay görseli Mentor Haber'de.
Ankara Üniversitesi Teknokent Ön Kuluçka Merkezi.

Ankara Üniversitesi, 2014 yılında ön kuluçka altyapı çalışmalarını tamamlayarak 90 m2 alan ön kuluçka aşamasında olan girişimciler için ayırdığına dikkat çekerek, 2020 yılından itibaren ön kuluçka alanının iyileştirilmesi ve genişletilmesi çalışmaları tamamladıklarını açıklayarak Ön Kuluçka Merkezi hakkında şu bilgileri aktardı:

Ön Kuluçka alanı kullanan girişimcilerin daha kolay ağ kurabilmeleri, daha uzun süre çalışabilmeleri ve yaratıcılıklarını sergileyebilmeleri imkanı sağlanmaktadır. Ön kuluçka merkezinde bulunan girişimciler ayrıca iş fikirlerini hızlıca prototipleyebilecekleri Ankara Üniversitesi Teknokent Prototip Atölyesi’ni de ücretsiz kullanabilirler.”

Ön Kuluçka Merkezi‘nin amacının Ankara ekosisteminde girişimciliğe adım atmak isteyen iş fikri sahiplerinin yenilikçi ve teknolojik fikirlerinin hızlandırılarak olgunlaştırılması, gerekli desteğin sağlanarak sağlıklı bir şekilde ticarileştirilmesi olarak tanımlayan Ankara Üniversitesi Teknokent Ön Kuluçka Merkezi, bu kapsamda melek yatırımcı ve iş insanları ile iş fikrini olgunlaştırabilmiş girişimcileri buluşturma etkinliklerin düzenli olarak yapıldığına dikkat çekmektedir.